Si els heu comprat per internet (és el que jo faig) ja venen purgats i si són de collita pròpia, els haureu de deixar un parell de setmanes perquè ho facin.

El més pràctic és rentar-los a la pica de la cuina, com estan “adormits” els despertarem posant-los amb una mica d’aigua dins la pica i amb sal al voltat perquè no s’escapin.

Després d’una bona estona ja hauran sortit de la closca, també pots accelerar el procés arrencant la “porta” de la closca. És l’hora de començar a gratar-los per treure’ls les impureses que tenen enganxades, després hi ha que refregar-los entre ells i per acabar canviar-los d’aigua moltes vegades. Tindrem a punt els cargols quan l’aigua resti completament neta.

Els posarem dins una olla gran coberts amb aigua freda i al foc, primer fluix i quan vegis que estan una mica “tontos” puja el foc a tope. És l’hora d’afegir el llorer, pebre negre en gra, sal i la cayena que vulguis (jo poso 3 o 4, trencades). Deixar bullir i vés treien l’escuma que treu, més o menys ha de bullir de ¾ a 1 hora. Ves provant els cargols, pensa que han de quedar al dente, perquè després al cuinar-los estaran una bona estona més.